05-20-2023, 06:18 PM
[attachment=133231]
Meyve ve Sebzeleri Mevsimine Göre Yemek için Mevsim Takvimi
Mevsimine göre yemek ister misiniz? Taze meyve ve sebzeler için mevsim takvimi
Meyve ve sebzelerde mevsim takvimi ile taze ve yöresel beslenin.
Mevsimsel bir takvim, mevsimsel ve bölgesel yiyeceklerle çevreyi korumak için iyi bir rehberdir . Meyve ve sebzeler genellikle özellikle taze ve gevrektir.
Daha sürdürülebilir bir şekilde yaşayın: Meyve ve sebzeler için mevsimsel bir takvim bunu mümkün kılar
Mevsimlerle yaşamak sadece eğlenceli değil, yöresel ve mevsim meyve ve sebzelerini tüketerek iklimi de koruyor. Uzun taşıma yolları ortadan kalkar, bu da CO2 tasarrufu sağlar . Meyve ve sebzeler için mevsimsel bir takvimle, hangi çeşitlerin hasat edilmeye hazır olduğuna dair her zaman bir genel bakışa sahip olursunuz. Yiyecekler masanızda ekstra taze ve çıtır çıtır olur . Önemli: "Bölge" terimi korunmamaktadır. Bu nedenle, alışveriş yaparken, etiket üzerindeki menşe bölgesi ile ilgili özel bilgilere dikkat edin.
Özellikle hasadın kötü olduğu aylarda patates , elma veya lahana çeşitleri gibi depolanan yöresel ürünler mevsim menüsünü zenginleştiriyor. Bu nedenle mevsim takviminde stok kalemlerinden de bahsedilmektedir. Ayrıca bitki ya da mantar gibi ürünler geniş salonlarda yetiştirilebildiği için tüm yıl boyunca mevcuttur. Bilmekte Fayda Var: Bölgeye ve iklime bağlı olarak, bölgesel teklifte küçük farklılıklar olabilir. Bununla birlikte, meyve ve sebzeler için mevsim takvimi size iyi bir genel bakış sunar.
Mevsimsel sebze takvimi - ilkbahar için
İlkbaharda , ilk sebzeler ara sıra açık havada büyür . Bununla birlikte, bölgesel ürünler hala esas olarak seralarda gelişmektedir. Ravent ve yabani sarımsak sevenler için keyifli zaman şimdi başlıyor. Kabaklar yavaş yavaş menzilden göç ediyor. Ama yakında Almanya'dan yine lezzetli kuşkonmaz gelecek - ama sadece hava işbirliği yaparsa.
Mart
Tarla yatağından veya seradan: pırasa, ravent , mantar, turp.
Depolanan ürünler: Hindiba, Çin lahanası, patates, kereviz, kabak , havuç , yaban havucu, maydanoz kökü, turp, Brüksel lahanası, pancar, kırmızı lahana, kara salsify, domates, beyaz lahana, savoy lahana, soğan.
Nisan
Tarla yatağından veya seradan: karnabahar, taze soğan, salatalık, pırasa, turp, ravent, kuşkonmaz , ıspanak.
Depolanan ürünler: hindiba, Çin lahanası, patates, kereviz , havuç, yaban havucu, maydanoz kökü, turp, pancar, kırmızı lahana, beyaz lahana, savoy lahana, soğan.
Mayıs
Tarladan veya seradan: taze soğan, karnabahar, brokoli, mantar, Çin lahanası , bezelye, rezene, taze soğan, salatalık, alabaş, pırasa, şalgam, pazı, pak choi, turp, ravent, romanesco, kuşkonmaz, ıspanak, kereviz, şalgam, sivri lahana, domates, bezelye.
Depolanan ürünler: hindiba, patates, havuç, turp, pancar, kırmızı lahana, kereviz, beyaz lahana, savoy lahana, soğan.
Mevsimsel sebze takvimi - yaz için
Yaz aylarında meyve ve sebzelerde mevsim takvimi doluyor. Çok sayıda ürün artık hasattan taze olarak temin edilebilir. Böylece stok ürünlere başvurmadan mevsimlik yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz.
Haziran
Tarladan veya seradan: Karnabahar, fasulye, brokoli, mantar, Çin lahanası, bezelye, rezene, taze soğan, salatalık, patates, alabaş, pırasa, turp, turp, ravent, pancar, kırmızı lahana, kereviz, kuşkonmaz, şalgam, ıspanak , sivri lahana, domates, beyaz lahana, karalahana, kabak ve soğan.
Depolanan ürünler: hindiba, patates, havuç, kırmızı lahana, kereviz, beyaz lahana, savoy lahana, soğan.
Temmuz
Tarladan veya seradan: Karnabahar, fasulye, brokoli, taze soğan, mantar, Çin lahanası, bezelye, rezene, taze soğan, salatalık, patates, alabaş, havuç, pırasa, turp, turp, ravent, pancar, kırmızı lahana, sap ve kereviz, Şalgam, ıspanak, sivri lahana, domates, beyaz lahana, karalahana, kabak, soğan.
Depolanan ürünler: hindiba, patates.
Ağustos
Tarladan veya seradan: Karnabahar, fasulye , brokoli, taze soğan, mantar, Çin lahanası, bezelye, rezene, taze soğan, salatalık, patates, alabaş, pırasa, havuç, yaban havucu, maydanoz kökü, turp, turp, pancar, kırmızı lahana, kereviz, şalgam , ıspanak, sivri lahana, şalgam, domates, beyaz lahana, karalahana, kabak, mısır, soğan.
Depolanan ürünler: hindiba, patates.
Mevsimsel sebze takvimi - sonbahar için
Sonbahar aynı zamanda kök ve yumrulu sebzelerin ve doyurucu yahnilerin de başlangıcıdır.
Eylül
Tarladan veya seradan: Karnabahar, fasulye, brokoli, taze soğan, mantar, Çin lahanası, bezelye, rezene, taze soğan, lahana, salatalık, patates, alabaş, kabak, pırasa, havuç, yaban havucu, maydanoz kökü, turp, turp , Brüksel lahanası, pancar, kırmızı lahana, kara salsifya, kereviz, şalgam, ıspanak, sivri lahana, şalgam, domates, beyaz lahana, savoy lahana, kabak, mısır, soğan.
Depolanan ürünler: hindiba, patates.
Ekim
Tarladan veya seradan: Karnabahar, fasulye, brokoli, taze soğan, mantar, Çin lahanası, rezene, taze soğan, lahana, patates, alabaş, kabak, pırasa, havuç, yaban havucu, turp, Brüksel lahanası, pancar, kırmızı lahana, siyah salsify, kereviz, şalgam, ıspanak, sivri lahana, isveç, beyaz lahana, savoy lahana, kabak , mısır, soğan.
Depolanan ürünler: hindiba, patates.
Kasım
Tarladan veya seradan: Karnabahar, taze soğan, brokoli, mantar, Çin lahanası, taze soğan, lahana, patates, alabaş, rezene, kabak, pırasa, havuç, yaban havucu, maydanoz kökü, turp, turp, Brüksel lahanası, pancar, kırmızı lahana, kara lahana, kereviz , şalgam, ıspanak, sivri lahana, şalgam, beyaz lahana, savoy lahana.
Depolanan ürünler: hindiba, patates, soğan.
Mevsimsel sebze takvimi – kış için
Doğal olarak, kışın hasat oldukça seyrektir. Birçok stok ürünü kullanılmaktadır . Ayrıca lahana çeşitleri de artık tam mevsiminde.
Aralık Ocak Şubat
Tarladan veya seradan: mantar, lahana, pırasa, Brüksel lahanası.
Depolanan ürünler:
hindiba, Çin lahanası, patates, kabak, havuç, yaban havucu, turp, pancar, kırmızı lahana, kara salsify, kereviz, sivri lahana, İsveç, beyaz lahana, savoy lahana, soğan.
Mevsimsel meyve takvimi – ilkbahar için
Mart Nisan Mayıs
Çilek, mevsim meyvesinin mayıs ayında başlamasını sağlar. O zamana kadar kış deposundan elmalar ve armutlar var .
Mevsim takvimi meyvesi – yaz için
Haziran Temmuz Ağustos
Çıtır çıtır meyveler yazı müjdeliyor. Çilek, kuş üzümü, böğürtlen, bektaşi üzümü ve ahududunun yanı sıra kayısı, armut, kiraz, erik, erik gibi birçok lezzetli yöresel meyve var ve ilk elmalar mevsiminde.
Mevsim takvimi meyvesi - sonbahar için
Eylül Ekim Kasım
En geç Kasım ayında soğuklar meyve mevsimini bitirmeden hasat tekrarlanır: elma, çilek, böğürtlen, ahududu, erik , ayva ve üzüm.
Mevsim takvimi meyvesi – kış için
Aralık Ocak Şubat
Kışın yöresel elma ve armutlar depodan çıkar.
Mevsim takvimi: marul ve otlar
Bazıları çoğunlukla sonbahar ve kış aylarında, diğerleri ise sıcak mevsimde hasat edildiğinden, bölgede yetiştirilen pek çok salata ve bitki tüm yıl boyunca mevcuttur.
Kış salataları ve otlar: kuzu marulu, hindiba, turp, biberiye, kış semizotu, yabani sarımsak.
Yaz salataları ve otlar: fesleğen, batavia marul, dereotu, meşe yaprağı marul, göbek marul, hindiba, tarhun, frenk maydanozu, marul, tere, selâmotu, lollo rosso, semizotu, roka, biberiye, mercanköşk, nane, kekik, maydanoz, marul, adaçayı, frenk soğanı, kekik
Kaynak
https://www.ad-magazin.de/artikel/saison...st-gemuese
Meyve ve Sebzeleri Mevsimine Göre Yemek için Mevsim Takvimi
Mevsimine göre yemek ister misiniz? Taze meyve ve sebzeler için mevsim takvimi
Meyve ve sebzelerde mevsim takvimi ile taze ve yöresel beslenin.
Mevsimsel bir takvim, mevsimsel ve bölgesel yiyeceklerle çevreyi korumak için iyi bir rehberdir . Meyve ve sebzeler genellikle özellikle taze ve gevrektir.
Daha sürdürülebilir bir şekilde yaşayın: Meyve ve sebzeler için mevsimsel bir takvim bunu mümkün kılar
Mevsimlerle yaşamak sadece eğlenceli değil, yöresel ve mevsim meyve ve sebzelerini tüketerek iklimi de koruyor. Uzun taşıma yolları ortadan kalkar, bu da CO2 tasarrufu sağlar . Meyve ve sebzeler için mevsimsel bir takvimle, hangi çeşitlerin hasat edilmeye hazır olduğuna dair her zaman bir genel bakışa sahip olursunuz. Yiyecekler masanızda ekstra taze ve çıtır çıtır olur . Önemli: "Bölge" terimi korunmamaktadır. Bu nedenle, alışveriş yaparken, etiket üzerindeki menşe bölgesi ile ilgili özel bilgilere dikkat edin.
Özellikle hasadın kötü olduğu aylarda patates , elma veya lahana çeşitleri gibi depolanan yöresel ürünler mevsim menüsünü zenginleştiriyor. Bu nedenle mevsim takviminde stok kalemlerinden de bahsedilmektedir. Ayrıca bitki ya da mantar gibi ürünler geniş salonlarda yetiştirilebildiği için tüm yıl boyunca mevcuttur. Bilmekte Fayda Var: Bölgeye ve iklime bağlı olarak, bölgesel teklifte küçük farklılıklar olabilir. Bununla birlikte, meyve ve sebzeler için mevsim takvimi size iyi bir genel bakış sunar.
Mevsimsel sebze takvimi - ilkbahar için
İlkbaharda , ilk sebzeler ara sıra açık havada büyür . Bununla birlikte, bölgesel ürünler hala esas olarak seralarda gelişmektedir. Ravent ve yabani sarımsak sevenler için keyifli zaman şimdi başlıyor. Kabaklar yavaş yavaş menzilden göç ediyor. Ama yakında Almanya'dan yine lezzetli kuşkonmaz gelecek - ama sadece hava işbirliği yaparsa.
Mart
Tarla yatağından veya seradan: pırasa, ravent , mantar, turp.
Depolanan ürünler: Hindiba, Çin lahanası, patates, kereviz, kabak , havuç , yaban havucu, maydanoz kökü, turp, Brüksel lahanası, pancar, kırmızı lahana, kara salsify, domates, beyaz lahana, savoy lahana, soğan.
Nisan
Tarla yatağından veya seradan: karnabahar, taze soğan, salatalık, pırasa, turp, ravent, kuşkonmaz , ıspanak.
Depolanan ürünler: hindiba, Çin lahanası, patates, kereviz , havuç, yaban havucu, maydanoz kökü, turp, pancar, kırmızı lahana, beyaz lahana, savoy lahana, soğan.
Mayıs
Tarladan veya seradan: taze soğan, karnabahar, brokoli, mantar, Çin lahanası , bezelye, rezene, taze soğan, salatalık, alabaş, pırasa, şalgam, pazı, pak choi, turp, ravent, romanesco, kuşkonmaz, ıspanak, kereviz, şalgam, sivri lahana, domates, bezelye.
Depolanan ürünler: hindiba, patates, havuç, turp, pancar, kırmızı lahana, kereviz, beyaz lahana, savoy lahana, soğan.
Mevsimsel sebze takvimi - yaz için
Yaz aylarında meyve ve sebzelerde mevsim takvimi doluyor. Çok sayıda ürün artık hasattan taze olarak temin edilebilir. Böylece stok ürünlere başvurmadan mevsimlik yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz.
Haziran
Tarladan veya seradan: Karnabahar, fasulye, brokoli, mantar, Çin lahanası, bezelye, rezene, taze soğan, salatalık, patates, alabaş, pırasa, turp, turp, ravent, pancar, kırmızı lahana, kereviz, kuşkonmaz, şalgam, ıspanak , sivri lahana, domates, beyaz lahana, karalahana, kabak ve soğan.
Depolanan ürünler: hindiba, patates, havuç, kırmızı lahana, kereviz, beyaz lahana, savoy lahana, soğan.
Temmuz
Tarladan veya seradan: Karnabahar, fasulye, brokoli, taze soğan, mantar, Çin lahanası, bezelye, rezene, taze soğan, salatalık, patates, alabaş, havuç, pırasa, turp, turp, ravent, pancar, kırmızı lahana, sap ve kereviz, Şalgam, ıspanak, sivri lahana, domates, beyaz lahana, karalahana, kabak, soğan.
Depolanan ürünler: hindiba, patates.
Ağustos
Tarladan veya seradan: Karnabahar, fasulye , brokoli, taze soğan, mantar, Çin lahanası, bezelye, rezene, taze soğan, salatalık, patates, alabaş, pırasa, havuç, yaban havucu, maydanoz kökü, turp, turp, pancar, kırmızı lahana, kereviz, şalgam , ıspanak, sivri lahana, şalgam, domates, beyaz lahana, karalahana, kabak, mısır, soğan.
Depolanan ürünler: hindiba, patates.
Mevsimsel sebze takvimi - sonbahar için
Sonbahar aynı zamanda kök ve yumrulu sebzelerin ve doyurucu yahnilerin de başlangıcıdır.
Eylül
Tarladan veya seradan: Karnabahar, fasulye, brokoli, taze soğan, mantar, Çin lahanası, bezelye, rezene, taze soğan, lahana, salatalık, patates, alabaş, kabak, pırasa, havuç, yaban havucu, maydanoz kökü, turp, turp , Brüksel lahanası, pancar, kırmızı lahana, kara salsifya, kereviz, şalgam, ıspanak, sivri lahana, şalgam, domates, beyaz lahana, savoy lahana, kabak, mısır, soğan.
Depolanan ürünler: hindiba, patates.
Ekim
Tarladan veya seradan: Karnabahar, fasulye, brokoli, taze soğan, mantar, Çin lahanası, rezene, taze soğan, lahana, patates, alabaş, kabak, pırasa, havuç, yaban havucu, turp, Brüksel lahanası, pancar, kırmızı lahana, siyah salsify, kereviz, şalgam, ıspanak, sivri lahana, isveç, beyaz lahana, savoy lahana, kabak , mısır, soğan.
Depolanan ürünler: hindiba, patates.
Kasım
Tarladan veya seradan: Karnabahar, taze soğan, brokoli, mantar, Çin lahanası, taze soğan, lahana, patates, alabaş, rezene, kabak, pırasa, havuç, yaban havucu, maydanoz kökü, turp, turp, Brüksel lahanası, pancar, kırmızı lahana, kara lahana, kereviz , şalgam, ıspanak, sivri lahana, şalgam, beyaz lahana, savoy lahana.
Depolanan ürünler: hindiba, patates, soğan.
Mevsimsel sebze takvimi – kış için
Doğal olarak, kışın hasat oldukça seyrektir. Birçok stok ürünü kullanılmaktadır . Ayrıca lahana çeşitleri de artık tam mevsiminde.
Aralık Ocak Şubat
Tarladan veya seradan: mantar, lahana, pırasa, Brüksel lahanası.
Depolanan ürünler:
hindiba, Çin lahanası, patates, kabak, havuç, yaban havucu, turp, pancar, kırmızı lahana, kara salsify, kereviz, sivri lahana, İsveç, beyaz lahana, savoy lahana, soğan.
Mevsimsel meyve takvimi – ilkbahar için
Mart Nisan Mayıs
Çilek, mevsim meyvesinin mayıs ayında başlamasını sağlar. O zamana kadar kış deposundan elmalar ve armutlar var .
Mevsim takvimi meyvesi – yaz için
Haziran Temmuz Ağustos
Çıtır çıtır meyveler yazı müjdeliyor. Çilek, kuş üzümü, böğürtlen, bektaşi üzümü ve ahududunun yanı sıra kayısı, armut, kiraz, erik, erik gibi birçok lezzetli yöresel meyve var ve ilk elmalar mevsiminde.
Mevsim takvimi meyvesi - sonbahar için
Eylül Ekim Kasım
En geç Kasım ayında soğuklar meyve mevsimini bitirmeden hasat tekrarlanır: elma, çilek, böğürtlen, ahududu, erik , ayva ve üzüm.
Mevsim takvimi meyvesi – kış için
Aralık Ocak Şubat
Kışın yöresel elma ve armutlar depodan çıkar.
Mevsim takvimi: marul ve otlar
Bazıları çoğunlukla sonbahar ve kış aylarında, diğerleri ise sıcak mevsimde hasat edildiğinden, bölgede yetiştirilen pek çok salata ve bitki tüm yıl boyunca mevcuttur.
Kış salataları ve otlar: kuzu marulu, hindiba, turp, biberiye, kış semizotu, yabani sarımsak.
Yaz salataları ve otlar: fesleğen, batavia marul, dereotu, meşe yaprağı marul, göbek marul, hindiba, tarhun, frenk maydanozu, marul, tere, selâmotu, lollo rosso, semizotu, roka, biberiye, mercanköşk, nane, kekik, maydanoz, marul, adaçayı, frenk soğanı, kekik
Kaynak
https://www.ad-magazin.de/artikel/saison...st-gemuese